SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Speciale mededeling
Feb 18th, 2017 by Jessica

Met het stijgende aantal draagconsulenten en de minder hard toegenomen vraag naar consulten zat het er al een tijdje aan te komen bij mij. Een verandering. En nee, ik ga niet stoppen. Natuurlijk niet.
Ik ga lekker genieten van het feit dat er op iedere plek wel een consulent beschikbaar is voor gewone consulten en pasconsulten, en ik kies voor datgene waar ik me het meest in op mijn plek voel.
De consulten in speciale situaties. Waarin dragen een bijzondere ondersteuning kan geven. Waarin je als draagconsulent soms in moet gaan tegen wat je geleerd is om tot een oplossing te kunnen komen. Waarin ik mijn creativiteit en ervaring goed kan benutten.
Kortom, van af nu: Draagkrachtig, voor speciale consulten!

Dragen bij kans op heupdysplasie
Feb 17th, 2017 by Jessica

Ik kreeg een goede vraag binnen van Sylvia:

Als er een verhoogde kans is op heupdysplasie (erfelijk) mag je dan wel of niet je kind direct dragen? Mijn vriendin haar kindje huilt nu heel veel maar ze wil eerst de echo met 3 maanden afwachten alvorens te dragen. Gevoelsmatig is dragen (mits dit correct gebeurd) juist heel goed. Benieuwd naar uw antwoord.
Silvia

Als er een behandelaar betrokken is bij het kindje, dan is zijn/haar visie leidend. Als draagconsulent kan ik alleen maar aanraden om direct te gaan dragen maar wel een consult te volgen zodat er uiterst secuur geknoopt kan worden. Bij een goed uitgevoerde FWCC knoopwijze worden de heupjes ondersteund in een natuurlijke houding. Dit beperkt de kans op luxatie of overspreiding. Neem een geweven doek, dit geeft de beste ondersteuning. En nogmaals, volg een consult en hou je aan de voorschriften van een behandelend arts.

Voor wat meer informatie: artikel Über das Tragen von Babys und Kleinkindern in Tüchern oder Tragehilfen [pdf] door orthopeed Dr. Ewald Fettweis

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa
© DraagKrachtig, overname zonder toestemming verboden