SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Pasconsulten
Jun 11th, 2017 by Jessica

Dat ik geen pasconsulten (meer) doe is omdat ik geen financiële investeringen kan doen. Dezelfde reden waarom klanten vaak juist wél een pasconsult willen. Het kopen van een drager is immers een grote investering. Ook met korting kost een drager een consulent al snel rond de €100,-. Als je dan weet dat de VDC op de afgelopen Ouders Natuurlijk beurs tachtig verschillende ergonomische dragers bij zich had, en veel consulenten €50,- per gewoon consult vragen kun je het rekensommetje snel maken.

Om een drager in te kunnen kopen moet je dus vier gewone consulten per week geven, en om in een jaar tijd alles wat er op de markt is aan te kunnen schaffen iets van tweeëndertig gewone consulten per week. Voor pasconsulten wordt nog wel eens €35,- gerekend, dus als je die vooral geeft worden de cijfers nog dramatischer. Dan komen er nog regelmatig nieuwe dragers op de markt. En laten we de doeken niet vergeten. Wat ik nog niet eens verrekend heb is de investering in scholing en draagpoppen.

Kortom, van draagconsulten word je niet rijk. En van pasconsulten al helemaal niet.
(Gelukkig wil ik niet rijk worden, en hou ik niet zo van pasconsulten maar van consulten waarin we een belemmering oplossen of omzeilen.)

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa
© DraagKrachtig, overname zonder toestemming verboden