SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Prijsvraag!
Aug 26th, 2010 by Jessica

DraagKrachtig organiseert samen met 22 andere leuke webwinkels een grote vakantiefoto wedstrijd. Van vrijdag 27 augustus t/m vrijdag 24 september kun je de mooiste, leukste of grappigste vakantiefoto insturen!

Daarnaast is het ook nog puzzelen geblazen, want er moet een zin bij elkaar worden gepuzzeld met de speciale letters die je kunt vinden op de websites van alle deelnemende webwinkels. Hiermee maak je kans op een van de 6 prijzenpakketten die zijn samengesteld uit artikelen afkomstig van de deelnemende webshops. De winnaar krijgt, naast een pakket naar keuze, zijn vakantiefoto thuisgestuurd op een canvasdoek van 40 x 60 cm ter waarde van 27 euro. Deze prijs wordt ter beschikking gesteld door Herinneringen op Linnen. Onze sponsors zijn: Herinneringen op Linnen, Hippe Shops en Love 2 be Mama.

Wat moet je doen? Dat lees je allemaal op de wedstrijdpagina bij Slipperwereld
En wil je zien welke foto’s er al zijn ingezonden? Dat kan op de fotopagina

DraagKrachtig heeft letter 21 voor je:
letter D

Annyong haseo, draagvrienden
Aug 26th, 2010 by Jessica

DraagKrachtig heeft iets leuks, bijzonders en tijdelijks in het assortiment. Heb je wel eens bedacht dat een drager net zo makkelijk aan te doen moest zijn als een vest? De Koreanen wel, en uit de traditionele podeagi ontwikkelden ze de Chunei. Aandoen met kind en al, klilkklakklaar en lopen maar! Khamsa hamnida voor je belangstelling.
chuneiWe hebben drie exemplaren in de DraagKrachtig webwinkel, maten zijn S/M/L

Draagconsulten
Aug 20th, 2010 by Jessica

voor het eerst je kind dragen

voor het eerst dragen

Hoewel alles wat met dragen te maken heeft leuk is zijn de draagconsulten toch wel heel bijzonder. Toevallig heb ik in de afgelopen tijd alleen ouders met pasgeboren jongetjes op consult gehad. En wat me opvalt is dat het toch iedere keer weer anders is, zelfs als ouders met eenzelfde doel komen. Dat komt niet alleen doordat mensen verschillen, maar ook omdat de combinatie van ouder en kind heel uniek is.

Ook als ouders samen op consult komen is de dynamiek tussen de ene ouder, kind en dragen heel anders dan tussen de andere ouder, kind en dragen. Het resultaat is wel gelijk: dat ouders na het consult zich in staat voelen om hun kind op een goede manier te dragen, en ouder en kind ook gevoeld hebben hoe fijn en leuk en handig dragen is!

Wil je ook een DraagKrachtig draagconsult? Dat kunnen we regelen!

Sleepy Wrap over veilig dragen
Aug 14th, 2010 by Jessica

Sleepy Wrap is de maker van heerlijke rekbare draagdoeken. Bij Ecokind vind je de Organic versie en de Sleepy Wrap draagbeer. Het is een merk met een goed geweten. Niet vreemd dus dat juist zij met een pagina over draagveiligheid komen. Daarop is duidelijk in tekeningen te zien waarom liggend dragen geen goed idee is. Ook als je de Engelse tekst niet kunt  lezen zijn de illustraties veelzeggend genoeg.

http://www.bobafamily.com/support/safety/baby-wrap-safety/

Onderweg naar Ecokind…
Aug 8th, 2010 by Jessica

Ecokind heeft er een nieuw leuk merk bij, 3TreeDesign. We zijn de tweede winkel in Europa die dit merk voert. lees verder… »

Dragen en heupdysplasie
Aug 6th, 2010 by Jessica

Omdat er nogal wat vragen zijn rond dragen en heupdysplasie geeft DraagKrachtig graag wat informatie!

Een van de belangrijkste zaken bij goed dragen is een correcte houding van de heupjes van het kind.
Wat bij volwassenen al bot is, is bij kinderen nog kraakbeen dat zal verharden. Als de heupjes niet de goede positie hebben zal de heupkom niet goed aansluiten bij het heupbot. Sommige kinderen hebben bij geboorte onvoldoende ontwikkeling van het heupgewricht (heupdysplasie). Om voldoende spreiding en juiste plaatsing te realiseren krijgen deze kinderen een spreidbroek of -beugel aangemeten. Ook een kind met dergelijk hulpmiddel kan gedragen worden, al zal het wat aanpassing vergen. Een draagconsulent kan daar bij helpen.

Het gebeurt soms dat er bij kinderen waarvan vermoed wordt dat ze heupdysplasie hebben na langdurig correct dragen geen dysplasie geconstateerd wordt. Het enige dat je hier echt uit op kunt maken is dat correct dragen heupdysplasie niet bevordert!

Belangrijke punten

  • Draag kinderen (indien er geen hulpmiddel is voorgeschreven) steeds in een correcte houding, heupjes gespreid en knietjes opgetrokken tot ongeveer ter hoogte van de navel.
  • Een kind met voorgeschreven hulpmiddel draag je met hulpmiddel en al, roep de hulp in van een draagconsulent als het niet goed te realiseren is.
  • Verwissel niet op eigen houtje een heupdysplasiehulpmiddel voor een draagdoek! Ook niet tijdelijk. Raadpleeg altijd eerst de behandelende arts om na te gaan of dit een goed idee is.
Schematische afbeelding heupdysplasie (Wikipedia)

A) gezonde heup B) dysplasie C) subluxatie D) luxatie

bron afbeelding: http://nl.wikipedia.org/wiki/Heupdysplasie

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa
© DraagKrachtig, overname zonder toestemming verboden