SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Draagconsult Mama
Oct 26th, 2010 by Jessica

Een tijdje geleden kwam Susanne bij DraagKrachtig op draagconsult met haar zoon. En ze is er zo enthousiast over dat ze een stuk heeft geschreven voor de website Love 2 Be Mama! Lees het maar, Dragen Mama Dragen

SSC’s oftewel voorgevormde dragers / ergonomische draagzakken overzicht
Oct 22nd, 2010 by Jessica

De Boba carrier is wél een ergonomisch goede drager

Dit is een ergonomisch goede drager (met goed brede zit)

Omdat niet iedere SSC (voorgevormde drager, ergonomische draagzak) dezelfde afmetingen heeft kun je een drager het beste passen voor je ‘m aanschaft. Er zijn veel verschillende draagzakken op de markt, en ze zijn niet allemaal ergonomisch okee. Voor een goede ergonomische houding is het nodig dat het kind echt met het achterwerk in een zitje zit en dat de beentjes goed gehoekt zijn. Dit soort dragers zijn er op gemaakt om het kind met het gezicht naar je toe te dragen!

Er zijn veel ergonomische dragers te koop, en ze hebben allemaal zo hun speciale voordelen. De merken die in ieder geval prima zijn (ik heb de meeste getest) heb ik op een rij gezet. Hiervan zijn Loopix, Yamo, Boba, Liliputi Deluxe, Liliputi Standard en binnenkort ook Amazonas ErgoStar en Anova verkrijgbaar bij DraagKrachtig.

lees verder… »

Veilig Dragen, veiligst dragen
Oct 5th, 2010 by Jessica

Er staat in de VS weer een officiële terugroepactie van een kinderdrager op stapel. Jammergenoeg wordt daaruit snel geconcludeerd dat dragen onveilig is. Dragen is veilig, en hoe je veiligst draagt begint toch vooral bij jezelf. Het is geen reuzenklus. Belangrijke regels om te onthouden: draag rechtop, draag goed ondersteund en hou contact met je kind. Dit geldt ook voor de combinatie van dragen en voeden.

Positie rechtop is het veiligst voor de baby, omdat er zo absoluut geen kans op verstikking is.
Draag in een kinderdrager die van knieholte tot knieholte en van schouder tot schouder loopt, die het rugje volgt en het nekje ondersteunt.
Er wordt nog wel eens aangeraden om baby’s liggend in een doek te voeden. Het idee daarbij is dat je dan handsfree kunt voeden. Zie je het voor je…even Farmville spelen op je mobiel tijdens het handsfree voeden? Niet doen! Weg die telefoon en baby uit de drager. Als je een klein baby’tje absoluut het veiligst wilt voeden doe je dat met aandacht. Net als het dragen.

Dit zijn nieuwe veilig dragen normen volgens de laatste inzichten. Als je je er aan houdt kun je het allerveiligst dragen. Misschien zou er in de VS eens een voorlichtende campagne over de veiligheid van dragen moeten komen die ouders leert zelf na te denken, in plaats van terugroepacties die je niet vertellen wat veilig is.

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa
© DraagKrachtig, overname zonder toestemming verboden