Should I stay, or should I go?

Should I stay, or should I go?

Jessica met doeken van Musetta.Er waren eens twee (kleine) handjes vrouwen die als eerste in Nederland een opleiding Draagconsulent gingen doen, verzorgd door de Trageschule Dresden. Ik was een van hen. In die tijd had ik twee kleine kinderen, een hele stapel draagdoeken en een enorme honger naar kennis omtrent het dragen.

Inmiddels zijn we zes jaar verder. Ik volgde in twee jaar alle drie de cursussen van de Trageschule, certificeerde en startte mijn eigen praktijk. Van de twee handjes pioniersters zijn er nog maar weinig werkzaam als draagconsulent. Maar er zijn sinds kort drie draagscholen in Nederland, de draagconsulenten schieten als paddestoelen uit de grond, evenals de merken draagdoeken en hun prijzen.

Mijn kinderen zijn gegroeid, mijn kennis en praktijkervaring ook. Die nieuwe doekenmerken heb ik niet fanatiek bijgehouden, maar als je mij zo’n doek (of goede foto er van) laat zien kan ik je precies vertellen wat de eigenschappen zijn en of ‘ie geschikt is voor wat jij er mee wilt.

De knoopvariaties lijken hand in hand te gaan met de toename van doekenmerken. Ook van een knoopvariatie kan ik je vertellen of je er mee bereikt wat je zou willen, en belangrijker, of hij wel veilig genoeg is.

Nu het draaglandschap zo verandert richting mode en uiterlijk heb ik me wel afgevraagd of ik er nog in pas. Of ik niet ook op zou houden. Maar dan herinner ik me weer hoeveel plezier en voldoening een consult geeft, hoeveel gezinnen ik heb kunnen helpen. En herinner ik me ook hoe mijn lerares Ulrike Höwer mij aankeek toen ze bij de Aufbau cursus zei dat ons vak zoals de lactatiekunde oudere ervaren vrouwen nodig heeft, maar dat er jammergenoeg zoveel voortijds afhaken.

Dus ik blijf nog een tijdje in Draagland. Wil je advies hoe je je mooie doek het beste showt en afknoopt met gebruik van ringen? Zoek even verder. Wil je advies hoe dragen het leven van jou en je kind makkelijker kan maken, ook als er iemand van jullie fysiek of anderszins bijzonder in elkaar zit? Kom dan op consult bij me. Ik heb ruime ervaring, de compleetste opleiding, de kennis, geschikte draagmiddelen en een groot draaghart dat al een tijdje mee gaat.

3 gedachten over “Should I stay, or should I go?

 • Jessica Hilhorst
  7 februari 2015 om 18:54

  Ulrike heeft helemaal gelijk. Ik ben 1 van de nieuwe lichting draagconsulenten, 1 juni 2014 gestart.
  Afgelopen scholingsdag heb ik mee mogen genieten van de ervaring die jij als oude rot in het vak hebt opgedaan. Ik hoopdat we nog lang van jouw wijsheid mogen leren.

 • Rachel Verweij
  19 april 2015 om 22:06

  Hoi Jessica,
  wat mooi en wat herkenbaar, dankjewel voor dit stukje. Steekt mij ook weer een hart (!) onder de riem. Hier een consulentenhart dat alweer 13 jaar mee gaat :-).
  groetjes,
  Rachel

 • Wendy Haisma
  27 mei 2015 om 22:47

  Ik ga pas een jaar of 5 mee (had wel het geluk als eerste een consult van een van die eerste lichting te mogen krijgen), maar die woorden van Ulrike zitten ook in mijn hoofd verankerd. Ik ben niet sterk in mode, nooit geweest en dat zal ik ook nooit worden. De hypes laat ik graag aan me voorbij gaan. Maar mensen leren dragen, dát is wel waar mijn hart ligt. Dank je voor het herkenbare stuk!

Geef een antwoord

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.

*
*
Je mag gebruik maken van deze <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Have no product in the cart!