Dicht bij je hart

Dicht bij je hart

Berichtje op Twitter van ontwikkelingspsycholoog @StevenPont: Wisjedat mensen zo vaak rechtshandig zijn omdat we onze kinderen het liefst op onze linkerarm dragen, zodat het ons hart kan horen?

==================================
Daar wil ik nog aan toevoegen dat het kind meestal op de heup gezet wordt, dat je dat nog steeds kunt terugzien in de fysiek van baby’s, en dat endorfine ook een rol speelt. Linkshandig of rechtshandig maakt daarbij niet uit. Het berichtje van Steven is in ieder geval een leuke toevoeging aan alles wat ik tijdens consulten uitleg over de fysiek en psychologie van dragen!
(Je kunt mij, Jessica, vinden op Twitter als @DraagKrachtig)

Eén gedachte over & ldquo; Dicht bij je hart & rdquo;

  • Arno van den Berg
    22 september 2011 om 21:07

    Een andere hypothese voor het ontstaan van links of rechtshandigheid: een kind heeft vaak zelf een voorkeurshouding als ze nog in de baarmoeder ligt. Meestal ligt de rechterzijde aan de voor/buikzijde van de moeder, hier zijn meer externe prikkels waarneembaar (geluid, drukcontact met de buitenwereld), het is mogelijk dat hierdoor de ontwikkeling van de motoriek aan de rechterzijde meer gestimuleert wordt. M’n dochtertje is nog te klein om een significante links- of rechthandigheid te laten zien.

Geef een antwoord

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *.

*
*
Je mag gebruik maken van deze <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags en attributen: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Have no product in the cart!