SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Dicht bij je hart
juli 13th, 2011 by Jessica

Berichtje op Twitter van ontwikkelingspsycholoog @StevenPont: Wisjedat mensen zo vaak rechtshandig zijn omdat we onze kinderen het liefst op onze linkerarm dragen, zodat het ons hart kan horen?

==================================
Daar wil ik nog aan toevoegen dat het kind meestal op de heup gezet wordt, dat je dat nog steeds kunt terugzien in de fysiek van baby’s, en dat endorfine ook een rol speelt. Linkshandig of rechtshandig maakt daarbij niet uit. Het berichtje van Steven is in ieder geval een leuke toevoeging aan alles wat ik tijdens consulten uitleg over de fysiek en psychologie van dragen!
(Je kunt mij, Jessica, vinden op Twitter als @DraagKrachtig)


One Response  
  • Arno van den Berg writes:
    september 22nd, 201121:07at

    Een andere hypothese voor het ontstaan van links of rechtshandigheid: een kind heeft vaak zelf een voorkeurshouding als ze nog in de baarmoeder ligt. Meestal ligt de rechterzijde aan de voor/buikzijde van de moeder, hier zijn meer externe prikkels waarneembaar (geluid, drukcontact met de buitenwereld), het is mogelijk dat hierdoor de ontwikkeling van de motoriek aan de rechterzijde meer gestimuleert wordt. M’n dochtertje is nog te klein om een significante links- of rechthandigheid te laten zien.


Leave a Reply

XHTML: You can use these tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa
© DraagKrachtig, overname zonder toestemming verboden